Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να επιτρέψει την κατάθεση ενός στελέχους του FBI στο Κογκρέσο σχετικά με την υπόθεση της σχέσης Τραμπ - Ρωσίας. Αυτό μετέδωσε το CNN, τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι αποφασιστικής σημασίας για την υπόθεση, καθώς φέρεται να είναι το πρόσωπο που ήρθε σε επαφή με τον πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Κρίστοφερ Στιλ, που συνέταξε τον φάκελο με τις σχέσεις του Τραμπ προεκλογικά με τη Ρωσία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Τραμπ μέσω Twitter επιτέθηκε κατά του υπουργείου και του FBI, λέγοντας πως παρεμποδίζουν την έρευνα που διεξάγει η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των αμερικανικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, μέλη της επιτροπής είχαν πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης όπου φέρονται να περιέρχονται πληροφορίες σχετικά με το ποιος και αν πλήρωσε για τη συγγραφή του, αλλά και για το τι ενέργειες έγιναν από το FBI αναφορικά με την επιβεβαίωση των πληροφοριών που υπήρχαν για την υπόθεση.

«Το υπουργείο έχει ήδη διαθέσει σε μέλη της επιτροπής, αλλά και στην ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αρκετές εκατοντάδες σελίδες διαβαθμισμένων εγγράφων, αλλά έχουν γίνει και πολλές ενημερώσεις. Μεταξύ αυτών, έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν έχουν γίνει πληρωμές από το FBI σχετικά με την κατάρτιση του ντοσιέ. Παράλληλα, έχουν δοθεί εγκρίσεις για τις καταθέσεις μαρτύρων σύμφωνα με σχετικά αιτήματα. Μεταξύ αυτών, για τον κ. Μάκαμπι, τον κ. (Πίτερ) Στρζοκ, αλλά και σχετικά με το άτομο από το FBI που επικοινωνούσε με τον Στιλ», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Διακιοσύνης Σάρα Ίσγκουρ Φλόρες.