Η 23χρονη Μαεβά Κουκ από το Νορ-Πα-ντε-Καλέ, είναι η νέα Μις Γαλλία για το 2018. Στον διαγωνισμό που έγινε χθες βράδυ στο Σατορού, η φοιτήτρια Νομικής παρέλαβε το στέμμα από την προκάτοχό της Αλισιά Ελίς, σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών.

Η Κουκ είναι ύψους 1.76 μ. και επικράτησε της Μις Κορσική που αναδείχθηκε πρώτη αναπληρωματική, της Μις Ιλ-ντε-Φρανς, δεύτερη αναπληρωματική, της Μις Καμπανία-Αρδέννες και της Μις Ρεϊνιόν, που ήταν οι δύο τελευταίες φιναλίστ.

Συνολικά 30 γυναίκες διεκδικούσαν τον 88ο τίτλο του διαγωνισμού, όπου σημαντική στιγμή στη βραδιά ήταν ένα μαυρόασπρο βιντεοκλίπ με τίτλο «Οι Miss κινητοποιούνται κατά της βίας των γυναικών», αφιερωμένο στην καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης σε γυναίκες.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η εκλογή της Μις Περού, είχε χρησιμοποιηθεί από τις υποψήφιες για την καταγγελία της βίας σε βάρος των γυναικών.

«Ονομάζομαι Καμίλα Κανίκομπα και οι διαστάσεις μου είναι 2.200 δολοφονίες γυναικών σε εννέα χρόνια στη χώρα μου», είχε πει μια υποψήφια στη διάρκεια των καλλιστείων στο Περού.