Σύμφωνα με την απόφαση που έβγαλε σήμερα, η αμερικανική εταιρία θα αντιμετωπίζεται στις χώρες της Ένωσης ως εταιρία ταξί και όχι ως απλά μια εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων. Θεωρώντας πως πρόκειται επί της ουσίας για μια εταιρία μεταφορών, το δικαστήριο τόνισε πως θα πρέπει να σεβαστεί η εταιρία την ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά τις εταιρίες των ταξί.

Αυτό δε σημαίνει ότι η Uber θα αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί, όμως θα πρέπει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν όλα τα παραδοσιακά ταξί, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να συνταχθεί με όσα προβλέπονται για τις ανταγωνίστριές της, όπως για παράδειγμα να βγάλει ειδικές άδειες για τα οχήματα και να τα ασφαλίζει ως επαγγελματικά.

Από το 2013 η Uber μπήκε για τα καλά στον κόσμο των μεταφορών στην Ευρώπη, ξεσηκώνοντας όμως ανταγωνιστικές εταιρίες ταξί. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. είναι τελεσίδικη, με την εταιρία να πρέπει να συμμορφωθεί άμεσα με τους κανονισμούς, κάτι που ήθελαν να αποφύγουν.

Εξέδωσαν και ανακοίνωση μάλιστα, με την οποία τονίζουν πως ουσιαστικά με αυτή την απόφαση το Δικαστήριο αποτρέπει στον πελάτη να χρησιμοποιεί την εφαρμογή της εταιρίας και πως θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με όλες τις πόλεις της Ευρώπης ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερα αποτελέσματα.