Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 18 ατόμων και για συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή κατηγορείται ο άνδρας που, σύμφωνα με τις Αρχές, σκοπίμως οδήγησε το όχημά του πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστη περιοχή της Μελβούρνης την περασμένη Πέμπτη.

Το περιστατικό ήταν η δεύτερη σοβαρή επίθεση με όχημα φέτος στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του αφγανικής καταγωγής Σαΐντ Νούρι, αφού τον ανέκρινε σε σχέση με την επίθεση, την οποία είχε νωρίτερα χαρακτηρίσει «εσκεμμένη ενέργεια».

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ο 32χρονος Νούρι ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και έκανε χρήση ναρκωτικών και πως δεν θεωρεί ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ο Νούρι παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου διατάχθηκε η κράτησή του και η εξέτασή του από ψυχολόγους. Ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου την Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι 12 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ