Ολοκληρώθηκε η γραπτή κατάθεση του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος σχετικά με την έκρηξη βόμβας χθες στο αυτοκίνητο της μητέρας του, με τον δήμαρχο να κάνει καταγγελίες για οργανωμένο έγκλημα και για ανθρώπους που έχουν σχέση με διαφθορά. Οι αρχικοί υπαινιγμοί για συγκάλυψη κυκλωμάτων έφεραν ερωτήσεις από την αστυνομία στην Πάφο, με εκπρόσωπο της αστυνομίας να λέει πως η συγκάλυψη δεν αγγίζει το έργο της.

«Οι δηλώσεις περί συγκάλυψης δεν αφορούν την αστυνομία, ούτε την αγγίζουν, και η αστυνομία θεωρεί ότι είναι ανεπίτρεπτο δημόσια πρόσωπα να σπιλώνουν με τέτοιου είδους αιχμές και αβάσιμους ισχυρισμούς το έργο που επιτελεί ένας θεσμός όπως είναι η αστυνομία», ανέφερε επικεφαλής της αστυνομίας.

«Παράλληλα, η αστυνομία διαχρονικά έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση, την αποφασιστικότητα αλλά και τις ικανότητές της, εξού και οι συνεχείς επιτυχίες σε διάφορες σοβαρές υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κυρίως τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο κ. Φαίδωνος γνωρίζει ότι εγκληματικά στοιχεία αλλά και δημόσια πρόσωπα έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές και θεωρεί πως κάποιος από όλους αυτούς μπορεί να ήθελε να τον προειδοποιήσει.