Φαίνεται πως στη Βόρεια Ιρλανδία είναι ιδιαίτερα φανατικοί φίλοι του «Game of Thrones». Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αποφάσισαν να ονομάσουν -έστω και για έναν μήνα- το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ «Αεροδρόμιο Γουέστερος». Το Γουέστερος είναι ένα κομμάτι του βασιλείου όπου διαδραματίζεται η δημοφιλέστερη ίσως σειρά όλων των εποχών.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας αντικρίζουν την πινακίδα «Καλώς ήρθατε στο Γουέστερος», αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, αναφέροντας με φανερή αίσθηση του χιούμορ πως αντί για Boeing 747, θα απογειωθούν δράκοι με φτερά που πετούν φλόγες.

Η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου συνέπεσε με την κυκλοφορία της έβδομης σεζόν του «Game of Thrones» σε Blu-Ray και DVD και, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σκοπός είναι να γιορταστεί η ιδιότητα της Βόρειας Ιρλανδίας ως κεντρικής τοποθεσίας των γυρισμάτων της σειράς φαντασίας του HBO.

«Η τηλεοπτική σειρά κατέχει τα πρωτεία στο ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο του τηλεοπτικού τουρισμού και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε όλους τους θαυμαστές και τους ταξιδιώτες επίσημα στο Γουέστερος τον Δεκέμβριο», δήλωσε η Μόιρα Λοκ, επικεφαλής μάρκετινγκ στην Υπηρεσία Ανάπτυξης του Εθνικού Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης της Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι Βορειοϊρλανδοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τουριστικά το γεγονός ότι πολλά από τα γυρίσματα γίνονται στη χώρα τους, με το κάστρο Βαρντ, το οποίο παρουσιάζεται ως κατοικία της οικογένειας Σταρκ στη σειρά, να φιλοξενεί το Φεστιβάλ Winterfell τον περασμένο Σεπτέμβριο, με περιηγήσεις, εκδηλώσεις αφήγησης και τους αγώνες «The King's Tournament».

Πολλοί τουρίστες πηγαίνουν στην περιοχή μόνο και μόνο επειδή γίνονται εκεί γυρίσματα, κάτι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι ντόπιοι.