Μία απίστευτη τραγωδία εξελίχθηκε τα ξημερώματα (για την Ελλάδα) στη Νέα Υόρκη και το προάστιο του Μπρονξ, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μια πολυκατοικία, με αποτέλεσμα δώδεκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος!

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του τούβλινου κτιρίου και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στους ψηλότερους ορόφους, με τα αίτια της πυρκαγιάς να ερευνώνται.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πυρκαγιάς είναι ένας από τους βαρύτερους εδώ και «πάρα πολλά χρόνια» στη Νέα Υόρκη.

Τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Δώδεκα άνθρωποι διασώθηκαν, όμως άλλοι τόσοι έχασαν τη ζωή τους, με το βρέφος να μην έχει κλείσει έναν χρόνο ζωής και τα υπόλοιπα θύματα να είναι έως 50 ετών.

«Πέθαναν άνθρωποι σε διάφορους ορόφους του κτιρίου, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονταν από το 1 ως τα 50. Σε μια υπηρεσία που ασφαλώς δεν συναντά για πρώτη φορά μια τραγωδία, είμαστε σοκαρισμένοι για τις ζωές που χάθηκαν», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, δύο από τους νεκρούς βρέθηκαν μέσα σε μία μπανιέρα, με τη φωτιά που ξέσπασε στις 7 το απόγευμα, τοπική ώρα, στην περιοχή Μπέλμοντ του Μπρονξ, η οποία είναι συνοικία των Ιταλών.

Η φωτιά εξαπλώθηκε εξαιτίας των δυνατών ανέμων καθώς οι κάτοικοι, μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, άνοιξαν τα παράθυρα για να αναπνεύσουν, κάτι που έκανε χειρότερη την κατάσταση.

Μόλις έφτασε η Πυροσβεστική, τα πατώματα είχαν καλυφθεί από στρώματα πάγου στην πολυκατοικία.