Η γύρω περιοχή του Μπρονξ δεν έχει συνέλθει ακόμη από τον θάνατο 12 ανθρώπων μετά από πυρκαγιά σε πολυκατοικία και στην ίδια συνοικία τα ξημερώματα της Τρίτης μία νέα πυρκαγιά έφερε τον τρόμο.

Ένα άλλο κτίριο διαμερισμάτων τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα 23 άνθρωποι να τραυματιστούν, ανάμεσά τους και 9 παιδιά. Τέσσερις από αυτούς μάλιστα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως είπε και η Πυροσβεστική. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας πυροσβέστης.

Συνολικά 36 οχήματα έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, καθώς η πυρκαγιά ήταν έντονη και πολύ κοντά στον ζωολογικό κήπο της περιοχής. Προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά στην πολυκατοικία, με τους ενοίκους να κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να σώσουν και κάποια παιδιά που βρίσκονταν εντός του κτιρίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από τους ενοίκους στέκονταν γυμνόστηθος στην κάμερα του NBC News με τη θερμοκρασία να είναι στους -10° Κελσίου και περιέγραφε τη στιγμή που προσπάθησε να βγάλει τρία παιδιά έξω. Σύμφωνα με την αστυνομία, η φωτιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο, σε ένα κατάστημα επίπλων.