Ο παγετός που έχει σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος των βόρειων και ανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ έχει προκαλέσει χάος. Στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη οι κάτοικοι δεν μπορούν να δουν μπροστά τους ούτε στα δέκα μέτρα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης, ενώ τα πάντα έχουν σκεπαστεί από χιόνι και πάγο.

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 4.000 πτήσεις από και προς τη χώρα και τις Πολιτείες που πλήττονται από το κύμα κακοκαιρίας ακυρώθηκαν.

Οι διάδρομοι στα αεροδρόμια έχουν σκεπαστεί από πάγο, με τα περισσότερα προβλήματα να είναι στο αεροδρόμιου Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου το 79% των πτήσεων ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι χθες το βράδυ, ακυρώθηκαν 4.030 πτήσεις, ενώ άλλες 2.130 είχαν σημαντικές καθυστερήσεις.

Από το κύμα του χιονιά δεν γλίτωσαν ούτε οι πολιτείες της Φλόριντα και της Τζόρτζια, που σπανίως βλέπουν χιόνι, με τη θερμοκρασία να φτάνει κάτω από το μηδέν.

Εντυπωσιακές είναι, δε, οι εικόνες από τη Νέα Υόρκη, όπου το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, με τις εικόνες από το Σέντραλ Παρκ και την Τάιμς Σκουέαρ να είναι χαρακτηριστικές.

Πηγή: businessinsider