Φαίνεται πως στον ελεύθερο χρόνο τους στο κοινοβούλιο οι Βρετανοί βουλευτές προσπαθούν να περάσουν… «δημιουργικά» τις ελεύθερες ώρες τους, εντός του κτιρίου. Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association, μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2017 καταγράφηκαν 24.473 απόπειρες σύνδεσης με πορνογραφικούς ιστοτόπους, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 160 την ημέρα.

Τα δεδομένα εξασφαλίστηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων έπειτα από επίσημο αίτημα που υπέβαλε βάσει του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης του 2000, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση σε διοικητικά έγγραφα.

Οι αριθμοί αυτοί είναι υπερβολικά υψηλοί, αν και είναι πρόσφατο το γεγονός της παραίτησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντέμιαν Γκριν, ο οποίος είπε ψέματα για το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του.

Κάποια από τα στελέχη του κοινοβουλίου δήλωσαν ότι η πλειονότητα των προσπαθειών να μπουν σε πορνογραφικά σάιτ δεν γίνεται ηθελημένα, την ώρα που γίνεται προσπάθεια να αποκλειστούν από το κτίριο όλοι οι ιστότοποι με ανάλογο περιεχόμενο.

Περίπου 8.500 υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι σε αυτό το δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούν εκτός από τους κοινοβουλευτικούς και οι βοηθοί τους και το διοικητικό προσωπικό.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν ωστόσο ότι ο αριθμός των προσπαθειών πρόσβασης σε πορνογραφικούς ιστοτόπους μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στο βρετανικό κοινοβούλιο. Το 2015 ανερχόταν σε 231.020 και το 2016 σε 113.208.