Οι φόβοι των Αρχών για εκρήξεις στο τάνκερ που φλέγεται εδώ και τέσσερις μέρες ανοιχτά της Κίνας επιβεβαιώθηκαν, καθώς πριν από λίγη ώρα (περίπου στης 12:30 το μεσημέρι για την Ελλάδα) ακούστηκε ισχυρή έκρηξη εντός του πλοίου-φορτηγού.

Το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως τη φωτιά στο τάνκερ από το Ιράν που μαίνεται εδώ και δύο ημέρες ακολούθησε σήμερα μια έκρηξη, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή οι διασώστες, που ακόμη ψάχνουν για τους 31 αγνοούμενους, όπως και οι δυνάμεις που προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά.

Το τάνκερ μετέφερε χιλιάδες τόνους πετρελαίου και οι φόβοι για σοβαρή μόλυνση στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη Σαγκάη, όπου έγινε η σύγκρουση με άλλο πλοίο, είναι πολύ έντονοι.

Όλοι οι διασώστες εγκατέλειψαν την περιοχή, καθώς φοβούνται για συνέχεια των εκρήξεων στο τάνκερ. Εκτιμάται πως θα πάρει βδομάδες για να σβηστεί η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας του πλοίου από το Ιράν, είναι πολύ πιθανό οι αγνοούμενοι να είναι ακόμη σώοι εντός του πλοίου και συγκεκριμένα στο μηχανοστάσιο, που δεν δείχνει να έχει υποστεί ζημιές, καθώς βρίσκεται 14 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι να μη μπορούν να βγουν από εκεί λόγω της πυρκαγιάς.