Το… ανεξέλεγκτο στόμα του Ντόναλντ Τραμπ «χτύπησε» και πάλι. Ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε και πάλι αίσθηση με την τοποθέτησή του σχετικά με τους μετανάστες από της χώρες της Αφρικής, αλλά και την Αϊτή, λέγοντας πως δεν βρίσκει τον λόγο να υποδέχονται οι ΗΠΑ μετανάστες από «χώρες απόπατους».

Αυτή ήταν η ατάκα του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του από τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν και των Ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που φέρεται να έχει διακομματική υποστήριξη.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα ξένα πρακτορεία, φέρεται να είπε στους κυβερνητικούς αξιωματούχους:

«Γιατί να τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες απόπατοι... Θα έπρεπε να υποδεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους από τη Νορβηγία».

Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να καταργήσει το πρόγραμμα Προσωρινής Προστασίας που θα στείλει τουλάχιστον 200.000 μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ, που ζούσαν ως τώρα νόμιμα στις ΗΠΑ, πίσω στην πατρίδα τους.

Θέλει να κάνει το ίδιο και με χώρες όπως η Νικαράγουα ή η Ονδούρα, αλλά τώρα και με χώρες της Αφρικής και την Αϊτή.

Στα σχέδια του Τραμπ είναι να καταργήσει και τη «λοταρία» που επέτρεπε σε περίπου 50.000 ανθρώπους από άλλα κράτη να μεταναστεύουν στη χώρα.

Ερωτηθείς για το υβριστικό σχόλιο του Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρατζ Σα απάντησε: «Ορισμένοι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον διαλέγουν να δώσουν μάχη για λογαριασμό ξένων χωρών, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ θα μάχεται πάντοτε υπέρ του αμερικανικού λαού».

Δεν πάει Λονδίνο λόγω... Ομπάμα

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος έβαλε και κατά του Μπάρακ Ομπάμα, με αφορμή το νέο προξενείο στις ΗΠΑ. Τόνισε πως αν και είχε προσκληθεί να κόψει την κορδέλα για τα εγκαίνια δεν πρόκειται να το κάνει, και αυτό γιατί πήγε σε άλλο προάστιο την πρεσβεία για «ψίχουλα», όπως είπε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Τερέζα Μέι.

«Ο λόγος που ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι το ότι δεν είμαι και μεγάλος θαυμαστής της κίνησης της διοίκησης Ομπάμα να πουλήσει την πιθανώς στην καλύτερη περιοχή και καλύτερη πρεσβεία στο Λονδίνο για "ψίχουλα", μόνο και μόνο για να χτίσει μια καινούρια σε άκυρη περιοχή για 1,2 δισ. δολάρια. Κακή συμφωνία. Σιγά μην πάω να κόψω κορδέλα - ΟΧΙ», έγραψε στο Τwitter.