Οι Αμερικανοί φαίνεται πως είναι απεγνωσμένοι για να βρουν έναν νέο ηγέτη που θα αντικαταστήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και θα τους εμπνεύσει. Η ομιλία της Όπρα Γουίνφρι στις Χρυσές Σφαίρες φαίνεται πως έγινε η αφορμή για να αρχίσουν μια «καμπάνια» υποστήριξής της για να κατέβει ως υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020. Με αφορμή ότι και η ίδια το έχει σκεφτεί στο παρελθόν, ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να το ζητούν επίμονα, μεταξύ των οποίων και οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ.

Δύο από τους πλέον διάσημους ηθοποιούς, η Μέριλ Στριπ και ο Τομ Χανκς, αναφέρθηκαν στην Όπρα, λέγοντας πως οι πολίτες της χώρας χρειάζονται «φωνές» σαν τη δική της.

«Έτσι ξεσηκώνονται οι άνθρωποι. Αυτό δείχνει πώς είναι οι ηγέτες», ανέφερε η Στριπ στον Άντριου Μαρ του BBC, τονίζοντας πως γνωρίζει ότι η Όπρα το σκέφτεται πραγματικά να κατέβει υποψήφια.

Για το θέμα μίλησε και ο Τομ Χανκς, καθώς μαζί με τη Στριπ προωθούν τη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Post», και ρωτήθηκαν για το θέμα.

«Πιστεύω ότι η Όπρα όταν ξυπνάει το πρωί, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει συγκεκριμένο για να γίνει ο κόσμος καλύτερος», είπε από την πλευρά του ο Τομ Χανκς, ενώ ο Σπίλμπεργκ τόνισε: «Η Όπρα έχει μία εμπειρία 35 χρόνων να χτίζει γέφυρες και να φέρνει κοντά ανθρώπους που δεν συμφωνούν… στις τηλεοπτικές εκπομπές».