Εκεί που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς τα βρήκαν για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, τα μέλη της νεολαίας του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) φαίνεται πως βάζουν φρένο καθώς αρνείται να δώσει τη συγκατάθεσή της για να προχωρήσει ο Σουλτς σε μια τελική συμφωνία. Κάτι το οποίο έφερε την αντίδραση των Χριστιανοδημοκρατών.

«Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει σε όσα παρουσιάστηκαν δημοσίως ως συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Και για μας τους Χριστιανoδημοκράτες (CDU) ήταν δύσκολο να αποδεχτούμε ορισμένα πράγματα, όχι μόνο για το SPD. Εξάλλου πέτυχαν πολλά και επ' αυτών πρέπει να συζητήσουν», είπε ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ στην «Bild», την ώρα που η άλλη πλευρά λέει πως, αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις στη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής για την έναρξη διαπραγματεύσεων, δεν θα δεχτούν κάποια συμφωνία καθώς θεωρούν οπισθοδρομικούς τους όρους της συμφωνίας.

Η Γιούλια Κλέκνερ, αντιπρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU), έγραψε στο τουίτερ: «Οποιος ψήφισε υπέρ της απόφασης για την έναρξη διαπραγματεύσεων και τώρα ζητά επαναδιαπραγμάτευσή της προφανώς ήταν μόνο σωματικά παρών στις συζητήσεις. Βασιζόμαστε στην αξιοπιστία τους. Συζητήθηκαν όλα στο πακέτο της συμφωνίας, παρακαλώ να πάψουν επιλογές κατά το δοκούν».