Ένα σεμινάριο για τη λειτουργία μη επανδρωμένου αεροσκάφους εξελίχθηκε σε μια διάσωση άνευ προηγουμένου στην Αυστραλία.

Την ώρα που ναυαγοσώστες έκαναν σεμινάριο για το πώς θα λειτουργούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως βοήθεια στη διάσωση ανθρώπων στις θάλασσες, ένα περιστατικό με δύο κολυμβητές σε παραλία της περιοχής ανάγκασε τις τοπικές Αρχές να το χρησιμοποιήσουν άμεσα!

Οι δύο κολυμβητές βρίσκονταν αρκετά μακριά από την παραλία και τα κύματα είχαν φτάσει τα τρία μέτρα. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν χρήση του drone, το οποίο έφτασε πάνω από τους δύο κολυμβητές και έριξε ένα σωσίβιο, τραβώντας τους με ασφάλεια στην παραλία.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που χρησιμοποιήθηκε μη επανδρωμένο αεροσκάφος για τη διάσωση ανθρώπων και το τρομερό είναι πως δεν έγινε αυτό σε άσκηση επίδειξης, αλλά σε πραγματική διάσωση.

«Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τη διάσωση κολυμβητών ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο οποίο έχει τοποθετηθεί μια συσκευή επίπλευσης», σχολίασε ο Τζον Μπαριλάρο, αντιπρόεδρος της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Η διάσωση διήρκησε μόλις 70 δευτερόλεπτα και οι κολυμβητές, αν και εξουθενωμένοι, ήταν καλά στην υγεία τους.