Μητέρα θα γίνει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια, είναι έγκυος και περιμένει με τον σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφορντ το πρώτο της παιδί τον Ιούνιο.

«Και νομίζαμε πως το 2017 ήταν μεγάλη χρονιά!» έγραψε στο Instagram.

Η 37χρονη θα είναι η δεύτερη εν ενεργεία αρχηγός χώρας που θα αποκτήσει παιδί κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η πρώτη ήταν η Μπεναζίρ Μπούτο, το 1990.

Με τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού τον Οκτώβριο, η Άρντερν έγινε η νεαρότερη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας από το 1856.

«Όπως συμβαίνει και όταν λείπω στο εξωτερικό, ο κ. Πίτερς θα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού, θα συνεργάζεται με το γραφείο μου και θα επικοινωνεί και μαζί μου» ανέφερε η 37χρονη σε ανακοίνωσή της. «Θα είμαι πλήρως σε επαφή και διαθέσιμη στη διάρκεια της άδειας μητρότητας έξι εβδομάδων που προβλέπεται» πρόσθεσε.

Η νεαρή γυναίκα αποκάλυψε πως ανακάλυψε πως είναι έγκυος μόλις έξι μέρες πριν μάθει πως θα γίνει πρωθυπουργός «και ήταν έκπληξη 100%».

«Δεν είμαι η πρώτη γυναίκα που εργάζεται και έχει μωρό, είναι πολλές γυναίκες που το έκαναν αυτό στο παρελθόν» σχολίασε. Ο σύντροφός της θα βρίσκεται στο πλευρό της στην ανατροφή του παιδιού τους.

Όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, την είχαν ρωτήσει κατά τη διάρκεια συνέντευξής της εάν θα έκανε μια επιλογή «ανάμεσα στο να αποκτήσει παιδιά και να κάνει καριέρα».

Είχε τότε πει πως μια τέτοια ερώτηση είναι εντελώς απαράδεκτη, ενώ βρισκόμαστε στο 2017. «Είναι επιλογή μιας γυναίκας το πότε θα επιλέξει να κάνει παιδιά και αυτό δεν θα πρέπει να προκαθορίζει το εάν θα της δίνεται μια δουλειά ή εάν θα έχει ευκαιρίες στη δουλειά της» είχε πει.