Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στην Ταϊλάνδη, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη βόμβας. Ο ανταρτοπόλεμος των μουσουλμάνων αυτονομιστών συνεχίζεται στη χώρα, όπου αυτήν τη φορά χρησιμοποίησαν βόμβα εναντίον πολιτών σε αγορά στη νότια Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα στην επαρχία Γιάλα.

Οι αντάρτες έκρυψαν τη βόμβα σε μοτοποδήλατο και με την έκρηξη το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ άλλοι 24 είναι τραυματίες. «Αυτόπτες μάρτυρες εξήγησαν ότι οι ύποπτοι στάθμευσαν το μοτοποδήλατο απέναντι σε έναν πάγκο που πουλούσε χοιρινό δέκα λεπτά πριν από την έκρηξη», ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας που ανέλαβε να ηγηθεί της έρευνας.

Η επίθεση έγινε στην αγορά όπου υπάρχει μια μειονότητα βουδιστών, που πάντα ήταν ανεπιθύμητοι από τους μουσουλμάνους του νότου. Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν ήταν τυχαίο πως η βόμβα τοποθετήθηκε δίπλα από πάγκο όπου βρίσκονταν ένας βουδιστής ο οποίος πουλούσε χοιρινό κρέας, το οποίο οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε.

Η περιοχή άνηκε σε μουσουλμάνο σουλτάνο πριν την προσάρτησή της στην υπόλοιπη χώρα το 1909 και υπάρχουν ακόμη εξτρεμιστικές «φωνές» που δεν θέλουν ανθρώπους άλλης θρησκείας εκεί.