Η Μέγκαν Μαρκλ, από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι, έχει δώσει μία «τόνωση» στις βρετανικές τοπικές κοινωνίες, καθώς συνηθίζει να αγοράζει προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός εμφανίστηκε στο Κάρντιφ φορώντας ένα μαύρο τζιν μικρή ουαλικής επιχείρησης καθώς και μια χειροποίητα τσάντα, συνεχίζοντας να στηρίζει τα βρετανικά προϊόντα, όπως έκανε και στην προηγούμενη δημόσια έξοδό της, όπου κρατούσε μια μπορντό τσάντα σκωτσέζικης εταιρείας.

Τη περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε με ένα βιολογικό, βαμβακερό τζιν της εταιρείας Huit Denim και αυτό προκάλεσε ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των προϊόντων της εταιρείας.

Η Κλερ Χάιετ, η οποία ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον σύζυγό της Ντέιβιντ, δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα ότι έχουν μάλιστα πρόβλημα με τις παραγγελίες, καθώς δεν προλαβαίνουν να κατασκευάσουν τόσο γρήγορα όλο τον αριθμό τζιν που ζητούν.

«Ήταν μία ωραία έκπληξη για μας και μια μεγάλη ώθηση για τους υπαλλήλους μας να τη δουν σαν δικιά τους. Αυτήν τη στιγμή προσλαμβάνουμε περισσότερους υπαλλήλους για να μπορέσουμε να παράγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τζιν», ανέφερε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

«Απασχολούμε λιγότερους από 20 ανθρώπους, οπότε έχουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε τα 400 άτομα που δούλευαν στη βιομηχανία των τζιν, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι από τον αντίκτυπο που έχει η δουλειά μας και η αναγνώριση αυτή είναι μία μεγάλη αίσθηση ικανοποίησης για όλους μας», δήλωσε η κα Χάιετ.

Δεν ήταν ωστόσο μόνο η δική της εταιρεία που παρουσίασε αύξηση στην πώληση προίόντων. Ένα αρτοποιείο στο Κάρντιφ το οποίο προτιμά για τα κέικ ταψιού έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών, ενώ ένα μαύρο μάλλινο μπλουζάκι της εταιρείας M & S, αξίας 45 λιρών, που φορούσε η Μέγκαν Μαρκλ, έχει ανέβει εντυπωσιακά σε ζήτηση.