Η τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental στη Καμπούλ είχε και ελληνικό αντίκτυπο καθώς υπήρχαν τουλάχιστον δύο Έλληνες στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης. Ένας από αυτούς ήταν ο πιλότος Βασίλης Βασιλείου, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Star και το δελτίο ειδήσεων, περιέγραψε το πώς ξέφυγε από τα πυρά των ταλιμπάν και σώθηκε.

Ο πιλότος, χάρη στη ψυχραιμία του, κρύφτηκε κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του, ξεγελώντας ουσιαστικά τους τρομοκράτες που τσέκαραν δωμάτιο με δωμάτιο το ξενοδοχείο, δολοφονώντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

«Είδα τους σεκιούριτι να τρέχουν προς το βουνό, περίπου 10 άτομα. Οι τρομοκράτες έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου, ώστε να μπορούν να παρατηρούν και να «χτυπάνε» στην πλατεία. Μετά μπήκαν στο δικό μου δωμάτιο. Άνοιξα την μπαλκονόπορτα για να νομίζουν πως είχα φύγει. Αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος», ανέφερε.

Ο Βασιλείου στάθηκε τυχερός καθώς οι τρομοκράτες πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που βρισκόταν στο δωμάτιό του και όχι αυτό κάτω από το οποίο κρύφτηκε, στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου.

Στον 4ο όροφο βρισκόταν ο δεύτερος Έλληνας πιλότος, ο Μιχάλης Πουλικάκος, ο οποίος έζησε τις στιγμές φρίκης στο ξενοδοχείο. Η γυναίκα του και η μητέρα του μίλησαν στον Alpha όπου ανέφεραν πως τους είπε ότι έσβησε τα φώτα και μπήκε στη μπανιέρα του δωματίου του, κρατώντας δύο μαξιλάρια και σώθηκε γιατί λίγο πριν είχε αλλάξει δωμάτιο.

«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμένοι και σκοτωμένοι όλοι», είπε η Μαρία Πουλικάκου.

«Μου έλεγε ότι ακούει πυροβολισμούς, εκρήξεις. Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να φτάσει στο δωμάτιο του», συμπλήρωσε η σύζυγος του πιλότου που είναι καλά στην υγεία του.