Μεγάλη ένταση επικράτησε στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην Κατεχόμενη Λευκωσία, όταν δεκάδες Τούρκοι επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια στα γραφεία της εφημερίδας «Αφρίκα» μετά το πρωτοσέλιδό της που κατακρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση στην Αφρίν της Συρίας.

Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν εξαγριωμένοι και πετούσαν πέτρες σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους και πήγαινε στα γραφεία της εφημερίδας, με την τοπική αστυνομία να μη μπορεί να συγκρατήσει τον κόσμο.

Προσπάθησαν μάλιστα να μπουν μέσα στα γραφεία της εφημερίδας και, υπό τον φόβο να λιντσάρουν τους δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν.

Σημειώθηκαν αρκετές ζημιές εκτός του κτιρίου με αρκετά τζάμια να έχουν σπάσει, ενώ φώναζαν προκλητικά συνθήματα του τύπου «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει» και «Τα χέρια που θα απλώσουν στη σημαία, θα σπάσουν».

Αυτά έγιναν μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε «ξεφτιλισμένη» την εφημερίδα των Κατεχόμενων η οποία έγραψε πως, μετά την Κύπρο, η Τουρκία εισβάλει και στη Συρία.

Εξω από τη «Βουλή» του ψευδοκράτους βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στα Κατεχόμενα, με τον Ερντογάν να δηλώνει από τη Βουλή:

«Τι ανηθικότητα είναι αυτή; Τι αισχρότητα! Τα αδέλφια μου από τη βόρεια Κύπρο πρέπει να δώσουν την απάντηση που πρέπει».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ έκανε νέα επίθεση κατά του Ερντογάν στο πρωτοσέλιδο, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Την αποκαλείς κατάκτηση, το αποκαλούμε κατοχή! Το ονομάζετε πόλεμο, το λέμε ειρήνη! Θέλετε να επικροτήσετε την αιματοχυσία; Μην περιμένετε τίποτα! Η κουλτούρα η δική σας, του λιντσαρίσματος, δεν θα περάσει στη δική μας, την κυπριακή».

Αίσθηση προκαλεί η σημερινή στήλη του Σενέρ Λεβέντ στην εφημερίδα «Πολίτης», όπου αναφέρει χαρακτηριστικά, «την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο, συνεχίζουν να έρχονται βροχή οι απειλές. Και τι δεν λένε. Θα μας κρεμάσουν, θα μας σφάξουν, θα μας γδάρουν!».

Πηγή: sigmalive