Την ώρα που οι ισπανικές Αρχές ζητούν τη σύλληψη με διεθνές ένταλμα, του Κάρλες Πουτζντεμόν, ο Καταλανός πολιτικός με δηλώσεις του από τη Κοπεγχάγη, είπε πως θέλει να επιστρέψει πίσω στη Βαρκελώνη και να αναλάβει και πάλι τη προεδρεία του Κοινοβουλίου.

Ο αυτοεξόριστος πολιτικός γνωρίζει πως με το που περάσει τα σύνορα, θα συλληφθεί και σε ερώτηση δημοσιογράφων τοποθετήθηκε για το αν σκοπεύει να ταξιδέψει για τη πατρίδα του, να αναλάβει και πάλι την προεδρία.

«Η επιστροφή μου στη Βαρκελώνη θα είναι μόνο καλή είδηση για τον καταλανικό λαό που υποστηρίζει την υπόθεσή μας, αλλά επίσης για τον ισπανικό λαό και την ισπανική δημοκρατία», είπε.

Εν τω μεταξύ στη Μαδρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής σε ολόκληρη τη χώρα για να εμποδίσουν τον αυτονομιστή Καταλανό να επιστρέψει πίσω με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς να συλληφθεί.

«Εργαζόμαστε ώστε αυτό να μην καταστεί δυνατόν, στα σύνορα και μέσα από τα σύνορα, παντού. Θα το κάνουμε αδύνατον να μπει στο κοινοβούλιο, ακόμη και αν είναι μέσα σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου», δήλωσε στη τηλεόραση, σχολιάζοντας πως είναι ανήσυχος γιατί «δεν ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις από έναν άνθρωπο με τέτοια συμπεριφορά».