Η εταιρεία, στην οποία ανέθεσε τη νέα έρευνα η κυβέρνηση της Μαλαισίας, φιλοδοξεί έτσι να λύσει το μεγαλύτερο μυστήριο της σύγχρονης αεροπλοΐας. Το Seabed Constructor, το σκάφος που χρησιμοποιεί η εταιρεία, έφθασε στην προκαθορισμένη περιοχή και ξεκίνησε τις έρευνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Ocean Infinity ξεκίνησε τις έρευνες, ενεργοποιώντας το πρώτο αυτόνομο υποβρύχιο σκάφος (AUV) στις 02:55 τοπική ώρα (21:55 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα.

Το Seabed Constructor μεταφέρει οκτώ τέτοια σκάφη, εξοπλισμένα με αισθητήρες, ανιχνευτές και κάμερες. Η Ocean Infinity δήλωσε ότι τα σκάφη αυτά έχουν την δυνατότητα να χτενίζουν 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα την ημέρα, πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες, το οποίο σημαίνει ότι θα καλύψουν ολόκληρη την περιοχή των ερευνών μέσα σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας υπέγραψε νωρίτερα αυτό τον μήνα μια συμφωνία με την Ocean Infinity, η οποία δίνει στην αμερικανική εταιρία περιθώριο 90 ημερών για να εντοπίσει το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Η συμφωνία είναι τέτοια που η εταιρεία δεν θα λάβει αμοιβή εάν οι έρευνες αποβούν άκαρπες. Εάν βρεθούν τα συντρίμμια ή το μαύρο κουτί, η Μαλαισία θα καταβάλει έως και 70 εκατ. δολάρια στην εταιρία, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που θα έχει ερευνηθεί.

Η πτήση MH370, από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.