Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι θα παρακρατήσει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους εάν δεν επιδιώξουν την ειρήνη με το Ισραήλ, σημειώνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι σνόμπαραν τις ΗΠΑ, καθώς δεν συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή.

Ο Τραμπ, που έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, επισήμανε επίσης ότι στοχεύει στο να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η πνευματική διαύγεια θα επικρατήσει μεταξύ των Παλαιστινίων προκειμένου να συνεχίσουν να επιδιώκουν την ειρήνη.

Κατόπιν ωστόσο προειδοποίησε: «Όταν μας έδειξαν ασέβεια πριν από μία εβδομάδα, καθώς δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο Πενς να συναντηθεί μαζί τους και εμείς τους δίνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και υποστήριξη, απίστευτα νούμερα, νούμερα που κανείς δεν κατανοεί — αυτά τα χρήματα παραμένουν στο τραπέζι και αυτά τα χρήματα δεν θα καταλήξουν σε αυτούς παρά μόνο εάν καθίσουν και διαπραγματευτούν για την ειρήνη».

Εξήρε τη σχέση του με την Μέι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκθείασε σήμερα την «εξαιρετική σχέση» του με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Νταβός, με την οποία οι δύο χώρες φιλοδοξούν να γυρίσουν σελίδα στις σχέσεις τους έπειτα από ένταση πολλών μηνών.

«Πιστεύω ότι κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε κάθε επίπεδο» υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, τονίζοντας επίσης ότι νιώθει «τεράστιο σεβασμό» για το πρόσωπο της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, την οποία είχε επικρίνει δριμύτατα στο Twitter τον περασμένο Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ