Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Εντατική ενός νοσοκομείου στη Νότια Κορέα. Τουλάχιστον 41 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 77 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 8 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Υπάρχουν μάλιστα φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 7:30 το πρωί τοπική ώρα (00:300 Ελλάδος) στο τμήμα της Εντατικής στο ισόγειο του νοσοκομείο Σετζόνγκ της πόλης Μιριάν.

Η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα, με το νοσοκομείο να μην προλαβαίνει να βγάλει έγκαιρα τους ανθρώπους από την Εεντατική, ενώ έγινε άμεση εκκένωση στο μαιευτήριο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Εντατική.

Σε χρόνο ρεκόρ το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας Λι Νακ-Γιον να δίνει εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η πυρκαγιά.

 

Video shows patient escaping from fire that killed at least 30 people at a hospital for the elderly in South Korea. https://t.co/bTb5DNO20l pic.twitter.com/3Z7K212ndi

— ABC News (@ABC) January 26, 2018