Σχεδόν δύο εβδομάδες έχουν περάσει που χάθηκαν τα ίχνη ενός φεριμπότ κοντά στο Κιριμπάτι, στον νότιο Ειρηνικό. Το φεριμπότ ταξίδευε προς τη άλλα νησιά του Ειρηνικού και μετέφερε 80 άτομα, εκ των οποίων πολλά ήταν παιδιά. Μόνο 7 άτομα διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων μια 14χρονη, καθώς βρέθηκαν σε μια σωσίβια λέμβο που έπλεε ακυβέρνητη στη μέση του ωκεανού.

Το πλοίο αναχώρησε στις 18 Ιανουαρίου και την επόμενη μέρα χάθηκε από τα ραντάρ, με τους Νεοζηλανδούς να βοηθούν στις έρευνες του ναυαγίου. Συνολικά 23 άτομα ήταν ανήλικα και πήγαιναν στο σχολείο για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, όπως και έξι πλοία. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν αντικείμενα από το φεριμπότ, όπως κομμάτια ξύλου, μια φιάλη αερίου και άλλα αντικείμενα, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζήσαντες.

Το Κιριμπάτι αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 33 νησιών, τα οποία κατοικούνται από περίπου 110.000 ανθρώπους, σε απόσταση περίπου 3.460 χιλιομέτρων βορειοανατολικά των νησιών Φίτζι.