Ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να έπαθε η γαλλική εταιρεία Lactalis από τη μόλυνση με σαλμονέλα σε παρτίδες βρεφικού γάλακτος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Εμανουέλ Μπενιέ, η Lactalis ανακάλεσε 12 εκατομμύρια συσκευασίες συνολικά σε όλη τη χώρα και τόνισε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα πως το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο.

«Δεν μπορούμε να πούμε οριστικά, αλλά (το κόστος) θα είναι πολύ υψηλό, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση αυτή μπορεί να μας στοιχίσει την άδειά μας για εξαγωγές για μια αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής χρονική περίοδο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση που είχα ποτέ να αντιμετωπίσω ως επικεφαλής της εταιρείας», δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Les Echos».

Οι γαλλικές Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι αναφέρθηκαν 38 κρούσματα μόλυνσης από σαλμονέλα από τα μέσα Αυγούστου έως τον Δεκέμβριο του 2017, τα 36 από τα οποία συνδέονταν σαφώς με την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος της Lactalis.

Η Lactalis έχει διευκρινίσει σε ανακοίνωσή της ότι το βακτήριο που ευθύνεται για τα κρούσματα σαλμονέλας το 2017 είναι το ίδιο με αυτό που είχε εντοπιστεί σε κρούσματα μόλυνσης από σαλμονέλα το 2005 και ότι σταματάει την παραγωγή σε ένα από τα εργοστάσιά της στην περιοχή Κραόν εξαιτίας της μόλυνσης αυτής από σαλμονέλα.