Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να διεξάγεται κάθε χρόνο μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον για να επιδεικνύεται η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι απόλυτα αλληλέγγυος προς τους στρατιωτικούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας. Ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να μελετήσει τη δημιουργία μιας τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν να εκφράσουν την αναγνώρισή τους» στις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα «Washington Post».

Ο δισεκατομμυριούχος είχε αναφερθεί στην ιδέα να γίνεται μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον ήδη πριν εκλεγεί και δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε τη 14η Ιουλίου στη Γαλλία, όπου τον υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί προεκλογικά στην ιδέα να γίνεται παρέλαση στην Ουάσινγκτον την 4η Ιουλίου, την ημέρα της αμερικανικής εθνικής εορτής.

Πάντως, πηγή προσκείμενη στην προεδρία επισήμανε στην εφημερίδα ότι οι σχεδιασμοί για την παρέλαση βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της εξέτασης ιδεών και τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters