Η συντηρητική καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για τη συμφωνία με τους σοσιαλδημοκράτες για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού, εκτιμώντας ότι ο κόσμος και η Γερμανία ανέμεναν μια τέτοια «σταθερή» κυβέρνηση η οποία θα έβγαζε την πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη από ένα αδιέξοδο που διήρκεσε τέσσερις μήνες.

«Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό το συμβόλαιο συνασπισμού (...) είναι το θεμέλιο της σταθερής κυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας και την οποία περιμένουν από εμάς πολλοί στον κόσμο», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ξέρουμε ότι για να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει να είναι καλή για τον λαό μας στο μέλλον, θα πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές, να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ψηφιοποίησης», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. «Τα σταθερά δημοσιονομικά είναι η υπογραφή της κυβέρνησής μας».

Έχοντας δίπλα της τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, η Μέρκελ δήλωσε πως το κόμμα της διεξήγαγε μια σκληρή διαπραγμάτευση στον τομέα της μετανάστευσης.

«Ήταν ένα από τα δυσκολότερα κεφάλαια», τόνισε. «Δεν ήταν εύκολο, όμως τα καταφέραμε και εδώ να καταλήξουμε σ' ένα καλό πακέτο μέτρων».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ