Το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ήταν ιστορικό για τα οικονομικά του Twitter: Ο ψηφιακός κολοσσός, παρά την κεντρική του θέση στο Διαδίκτυο, κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να καταγράψει πραγματικά καθαρά κέρδη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, η εταιρεία κατέγραψε το δ' τρίμηνο καθαρή κερδοφορία 91 εκατ. δολαρίων.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία, παρά τον τζίρο της, δεν είχε καταγράψει κερδοφορία. Συγκριτικά, για το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (2016), οι ζημιές είχαν φτάσει τα 167 εκατ. δολάρια. 

Η στροφή στην κερδοφορία αποδίδεται στην επέκταση της πλατφόρμας σε βίντεο και, δευτερευόντως, στον διπλασιασμό του ορίου χαρακτήρων. Η είδηση για στροφή σε κερδοφορία έρχεται μετά από μία δύσκολη συγκυρία για το δίκτυο, καθώς είχε περάσει αρκετό τμήμα του προηγούμενου έτους προσπαθώντας να αποσείσει από πάνω του την σκιά γύρω από την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές. 

Η είδηση έφερε επίσης πανηγυρισμούς στους επενδυτές: Η μετοχή της Twitter έκανε άλμα της τάξης του 30% στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, ευρισκόμενη μερικές ώρες πριν το κλείσιμο στα 35 δολάρια -είναι η μεγαλύτερή της άνοδος από την εγγραφή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.