Δύο άνδρες συνέλαβαν οι Αρχές στην Ινδία για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, ψυχικά ασθενούς, με λοστό στη Δυτική Βεγγάλη. Η κατάσταση της γυναίκας ήταν τέτοια μετά την επίθεση που χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η 27χρονη παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση μετά την αρπαγή της, το Σάββατο το απόγευμα, και τον βιασμό της με μεταλλική ράβδο.

Βρέθηκε ολόγυμνη και γεμάτη αίμα την επόμενη ημέρα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε.

«Δύο άνδρες, ηλικίας 50 και 54 ετών, συνελήφθησαν την Τρίτη» δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας.

Τοπικό δικαστήριο έδωσε εντολή για την κράτησή τους.

Η αγριότητα του εγκλήματος έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα, όπου οι βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Εκπρόσωπος της Αρχής της Πολιτείας επισκέφθηκε την άτυχη 27χρονη στο νοσοκομείο και αύξησε την κυβερνητική χρηματοδότηση για τις ιατρικές της δαπάνες.

Μετά τη συγκλονιστική υπόθεση του 2012, με τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, η οποία τελικά υπέκυψε στα τραύματά της, η νομοθεσία της Ινδίας έγινε πιο αυστηρή. Ωστόσο οι αριθμοί τέτοιων αδικημάτων παραμένουν πολύ υψηλοί.

Κάθε χρόνο καταγγέλλονται περίπου 40.000 βιασμοί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πολλοί όμως λένε πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλά θύματα δεν προχωρούν ποτέ σε καταγγελία, φοβούμενα το στίγμα.