Κάποιοι λένε πως η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Ανάλογη άποψη πρέπει να έχει και η 93χρονη «γιαγιά Ίρμα» όπως έχει γίνει πλέον γνωστή στο ιταλόφωνο Διαδίκτυο μία (μόνο τυπικά) ηλικιωμένη που πήγε ως εθελόντρια στην υποσαχάρια Αφρική. 

Η «γιαγιά Ίρμα» αναχώρησε τις περασμένες ημέρες από την Ιταλία για να συνεισφέρει εθελοντικά για τρεις εβδομάδες σε ορφανοτροφείο στην Κένυα. 

Η εγγονή της την συνόδευσε στο αεροδρόμιο (αναχώρησε από τη Βενετία, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες) και την έβγαλε φωτογραφία πριν μπει στο αεροπλάνο. Στη συνέχεια ανάρτησε τις φωτογραφίες στο Facebook και τις συνόδευσε με μήνυμα - ηθικό δίδαγμα, το οποίο όπως είναι φυσικό κατέκτησε το Διαδίκτυο. 

«Αυτή είναι η γιαγιά μου η Ίρμα, μία νεαρή 93 ετών που απόψε αναχώρησε για την Κένυα. Όχι για κάποιο τουριστικό χωριό, αλλά για ένα χωριό με παιδιά, σε ένα ορφανοτροφείο» έγραψε η εγγονή της. 

«Σας την δείχνω επειδή πιστεύω πως θα έπρεπε όλοι να κρατάμε ένα κομματάκι απερισκεψίας αν πρόκειται να ζήσουμε αντί απλώς να επιβιώσουμε. Κοιτάξτε την, ποιος μπορεί να την σταματήσει; Εγώ την αγαπώ» έκλεισε η ανάρτηση.

Η ανάρτηση έχει μέχρι στιγμής αναπαραχθεί άλλες 14.600 φορές στο Διαδίκτυο (και έχει μαζέψει σχεδόν 69.000 like). H «γιαγιά Ίρμα», όπως διαπίστωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ που έψαξαν την ιστορία της, είχε μείνει χήρα στα 26, μεγάλωσε μόνη της τα τρία της παιδιά και εδώ και μερικά χρόνια υποστήριζε οικονομικά το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο στην Κένυα το οποίο και αποφάσισε να βοηθήσει και με την παρουσία της.