Ο Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε από το Μεξικό να κάνει περισσότερα για να μην περνούν παράτυποι μετανάστες από το Ελ Σαβαδόρ στις ΗΠΑ, επιμένοντας στην ανάγκη να κατασκευαστεί τείχος στα σύνορα.

Σε ανάρτηση στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες απελαύνουν μετανάστες που είναι μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και υπήκοοι του Ελ Σαλβαδόρ, αλλά αυτοί επιστρέφουν. «Το Ελ Σαλβαδόρ απλά μας παίρνει τα λεφτά, το Μεξικό πρέπει να βοηθήσει περισσότερο με αυτό το πρόβλημα. Χρειαζόμαστε το τείχος!», έγραψε ακόμη.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών του Ελ Σαβαδόρ, που σχολίασε ότι ο Τραμπ για μία ακόμη φορά προσβάλλει την αξιοπρέπεια της χώρας και «παραλείπει τις προσπάθειες και τη συμβολή» της στις προσπάθειες καταπολέμησης της δράσης των συμμοριών, σε συνεργασία με άλλα κράτη της περιοχής καθώς και με τις Αρχές των ΗΠΑ.

Επιπλέον το Ελ Σαβαδόρ έκανε αναφορά στις πρόσφατες συλλήψεις ηγετικών στελεχών συμμοριών και τα πλήγματα που καταφέρθηκαν στις οργανώσεις τους, ενώ επισήμανε πως καταβάλλονται προσπάθειες από κοινού με τις Αρχές της Ονδούρας και της Γουατεμάλας.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters