Την ενοχή του για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τουλάχιστον σαράντα γυναικών στη Γαλλία και το Βέλγιο, από τη δεκαετία του ’80, ομολόγησε ένας 57χρονος Γάλλος.

Ο άνδρας συνελήφθη όταν η αστυνομία συνέδεσε το αυτοκίνητό του με τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας την περασμένη εβδομάδα στο Βέλγιο. Το DNA του βρέθηκε να ταιριάζει με τα δείγματα που είχαν ληφθεί σε άλλες 19 επιθέσεις.

Η υπόθεση, όπως γράφει το BBC, σόκαρε την πόλη Pont-sur-Sambre, στα βόρεια της Γαλλίας, με τον δήμαρχό της να κάνει λόγο για έναν «αγαπητό» άνθρωπο.

Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ο άνδρας εργαζόταν ως επιστάτης. Θεωρείται ένας από τους κατά συρροή βιαστές με τις περισσότερες επιθέσεις, εδώ και δεκαετίες.

Συνήθως αιφνιδίαζε τις γυναίκες πισώπλατα τις πολύ πρωινές ώρες, φορούσε γάντια και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του.

Ο ίδιος είπε στην αστυνομία πως δρούσε «με βάση ορμές που δεν μπορούσε να ελέγξει».

Η έρευνα επιθέσεων και βιασμών, που είχαν ξεκινήσει από το 1988, άνοιξε το 1996.

Ένα από τα θύματα ήταν 13 ετών και πολλά άλλα ήταν στην ηλικία των 17 ετών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αυτής, η αστυνομία πήρε δείγμα DNA από τουλάχιστον εκατό ανθρώπους.

Η σύλληψη του 57χρονου ξεκίνησε από το Βέλγιο, όπου κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το όχημά του στο σημείο όπου βιάστηκε μια νεαρή γυναίκα στις 5 Φεβρουαρίου, στην πόλη Erquelinnes.

Τη Δευτέρα, οι αρχές συνέλαβαν τον 57χρονο στην πόλη του.

«Είμαστε πλήρως σοκαρισμένοι» δήλωσε ο δήμαρχος Μισέλ Ντετρέ. «Δεν ταιριάζει με την προσωπικότητά του, είναι αγαπητός, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει».