Οι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου θα αρθούν «μόνο αν υπογραφεί μια νέα και δίκαιη συμφωνία NAFTA», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε μεγάλα εμπορικά ελλείμματα με το Μεξικό και τον Καναδά. Η NAFTA, που βρίσκεται υπό αναδιαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή, ήταν μια κακή συμφωνία για τις ΗΠΑ. Μαζική μετεγκατάσταση επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. Οι δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο θα φύγουν μόνο αν υπογραφεί μια νέα και δίκαιη NAFTA. Ο Καναδάς πρέπει επίσης να συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα στους αγρότες μας. Πολλοί περιορισμοί. Το Μεξικο πρέπει να κάνει περισσότερα για να σταματήσει την εισροή ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Δεν έχουν κάνει ό,τι πρέπει να γίνει. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι εθισμένοι και πεθαίνουν», αναφέρει στις δυο αναρτήσεις του ο Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα την επιβολή δασμών 25% και 10% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με την ΕΕ να απειλεί με αντίμετρα.

Οι δηλώσεις του δημιούργησαν φόβους για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, με τον ίδιο να "ρίχνει λάδι στη φωτιά", καθώς σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως "οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και εύκολα κερδίζονται"