Απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Αδριανούπολης η ένσταση που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού, στην απόφαση προφυλάκισης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών. 

Έτσι, θα παραμείνουν έγκλειστοι στις Φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους μετά τη σύλληψή τους την Παρασκευή όταν εντοπίστηκαν από Τούρκους στρατιώτες να έχουν περάσει κατά λάθος στην Τουρκία κατά τη διάρκεια που εκτελούσαν περιπολία στην οριογραμμή, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και o λοχίας επαγγελματίας οπλίτης Δημήτρης Κούκλατζης κατηγορούνται για «είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αν και τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν και στην κατηγορία «απόπειρα κατασκοπείας». Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Οι Σελίν Οζέλ και Χακάν Γιαλτσιντούγ, συνήγοροι των στρατιωτικών, υπέβαλαν σήμερα την ένστασή τους στο 1ο Πρωτοδικείο Αδριανούπολης, στο Δικαστικό Μέγαρο Αδριανούπολης, κατά της απόφασης κράτησής τους, ζητώντας την αποφυλάκισή τους.

Νωρίτερα οι δύο στρατιωτικοί είχαν συνάντηση με τους γονείς τους, κατόπιν άδειας που έλαβαν το πρωί από τον εισαγγελέα. Την ίδια ώρα ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρίσκεται από το πρωί στην Ορεστιάδα, ώστε να είναι εκεί για ουσιαστικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται σημαντικό να γίνει γνωστό -μετά τη συνάντηση των γονέων των στρατιωτικών με τα παιδιά τους– εάν ελέχθη κάτι και τι ακριβώς, αναφορικώς με το θέμα της συλλήψεως των στρατιωτικών, καθώς έτσι εκτιμάται ότι θα υπάρχει μία πρώτη ασφαλής εικόνα των συνθηκών συλλήψεώς τους από τη δική τους πλευρά, καθώς μέχρι τώρα είναι η μόνη που δεν έχει ακουστεί.