Μόνο αν δει «συγκεκριμένα βήματα» από την πλευρά της Βορείου Κορέας πρόκειται να συναντηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ, τόνισε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος δεν θα πραγματοποιήσει τη συνάντηση χωρίς να δει συγκεκριμένα βήματα και χειροπιαστές ενέργειες από τη Βόρεια Κορέα, οπότε ο πρόεδρος πράγματι θα πάρει κάτι», τόνισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, σε τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, οι δύο ηγέτες «καλωσόρισαν την προοπτική διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα», σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο πρόεδροι «δεσμεύτηκαν στη διατήρηση της πίεσης και των κυρώσεων έως ότου η Βόρεια Κορέα λάβει χειροπιαστά βήματα προς την πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι εκτιμά τη βούλησή του να επιλύσει με πολιτικά μέσα το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας.