Στη Βαγδάτη βρίσκεται η αποστολή μελών του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου. Αφίχθη την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την έγκριση από τη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού των σχεδίων για τη μεγέθυνση της αντιτρομοκρατικής αποστολής των ένοπλων δυνάμεων της Γερμανίας στο Ιράκ.    

Στη γερμανική αντιπροσωπεία, την οποία αποτελούν μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ, δεν συμμετέχει πάντως η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η αποστολή έχει στόχο να σχηματιστεί μια πιο καθαρή και ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση επί του πεδίου.    

Στο εξής τα στελέχη της Μπούντεσβερ, των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων, δεν θα εκπαιδεύουν μόνο τους Πεσμεργκά, τους Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ, αλλά και άνδρες του τακτικού ιρακινού στρατού.    

Τα σχέδια για την επέκταση της εντολής της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής εγκρίθηκαν την Τετάρτη από την κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.   

Η αναδιοργάνωση της αποστολής συνδέεται με την επιτυχία των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού ο οποίος έδρασε στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Τα περισσότερα εδάφη που είχαν στην κατοχή τους τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης αυτής έχουν ανακτηθεί.   

Η διεύρυνση της γερμανικής αποστολής συνδέεται επίσης με το ότι το Βερολίνο δεν θέλει να δοθεί η εντύπωση πως υποστηρίζει το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα στο βόρειο Ιράκ.