Το Binance, κορυφαίο διαδικτυακό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, προσφέρει γενναία αμοιβή σε όποιον εντοπίσει τα ίχνη των χάκερς που του επιτέθηκαν με σκοπό την κλοπή. 

«Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την άμυνα στην αντεπίθεση» ανέφερε σε ανακοίνωση - «επικήρυξή» του το Binance.

Το Binance, που ιδρύθηκε από τον Zhao Chanpeng, προσφέρει το ισότιμο των 250.000 δολαρίων (σε κρυπτονομίσματα) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των χάκερς.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, η άμυνα από τις διαδικτυακές επιθέσεις με την έννοια της προστασίας από κακόβουλα λογισμικά "δεν αρκεί". Οι εταιρείες πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση προκειμένου να παραδειγματιστούν οι επίδοξοι χάκερς.

Μάλιστα και σύμφωνα με ανακοίνωση του, που μεταδίδει το Bloomberg, το ανταλλακτήριο έχει βάλει στην άκρη 10 εκατ. δολάρια για μελλοντική τέτοια χρήση και παροτρύνει και τις άλλες πλατφόρμες να κάνουν το ίδιο.

Την ώρα που ενισχύονται τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αυξάνονται και οι κλοπές. Χάκερς είχαν επιτεθεί και αφαιρέσει 700 εκατ. δολάρια από ανταλλακτήρια στην Ιαπωνία και την Ιταλία, μόνο από την αρχή της φετινής χρονιάς.

Οι κλοπές έχουν προσθέσει πίεση και στα ανταλλακτήρια και στις ρυθμιστικές αρχές, όσο αφορά την ενίσχυση της προστασίας των επενδυτών.