Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από την κατάρρευση πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ανακοίνωσαν οι Αρχές, ενώ οι έρευνες για επιζώντες κάτω από τόνους μπετόν συνεχίζονται.

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε ότι θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.

Η πεζογέφυρα συνδέει την πανεπιστημιακή εστία με την πόλη Σουίτγουότερ. Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους. Δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό. Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτή την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάρρευση. «Οι γενναίοι διασώστες μας εργάζονται πυρετωδώς για να σώσουν ζωές» είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.