Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των Αμερικανών και καλωσορίζει τις έρευνες που διεξάγονται σχετικά με τις πληροφορίες ότι η εταιρεία συμβούλων Cambridge Analytica, την οποία είχε προσλάβει για να τον βοηθήσει να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, χρησιμοποίησε με αθέμιτο τρόπο προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

"Ο πρόεδρος πιστεύει πως η ιδιωτικότητα των Αμερικανών πρέπει να προστατεύεται. Ξέρετε, αν το Κογκρέσο θέλει να εξετάσει το θέμα ή θέλουν να το εξετάσουν άλλες υπηρεσίες, το καλωσορίζουμε", δήλωσε στο Fox News Channel ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Ρατζ Σαχ, όταν ερωτήθηκε αν ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για τις πληροφορίες αυτές, που έχουν εξοργίσει τόσο Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς όσο και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές.

"Χωρίς να ξέρουμε τις λεπτομέρειες, είναι δύσκολο να πούμε αν ένα άτομο θα πρέπει να καταθέσει, όμως υποστηρίζουμε την ιδιωτικότητα των Αμερικανών πολιτών", δήλωσε ο Σαχ.

Εξάλλου στο Βερολίνο η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ κάλεσε το Facebook να αναλάβει τις ευθύνες του για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Η Μπάρλεϊ δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse πως το Facebook πρέπει να εξηγήσει πώς θα βελτιώσει την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών του στο μέλλον και επισήμανε πως οι χρήστες πρέπει να ξέρουν τι θα γίνουν τα δεδομένα τους πριν συγκατατεθούν στη χρησιμοποίησή τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ