Η Cambridge Analytica, η εταιρεία που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου του Facebook για την εκμετάλλευση στοιχείων εκατομμυρίων χρηστών κατά την αμερικανική προεκλογική περίοδο, ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της. 

Η εταιρεία είχε πως χρησιμοποίησε προφίλ χρηστών, με επιπλέον «αλίευση» προφίλ των επαφών τους, συλλέγοντας στοιχεία για λογαριασμό σχεδιασμό πολιτικής εκστρατείας. 

Το ίδιο το Facebook είχε ανακοινώσει πως μπορεί να κατέληξαν να επηρεάζονται μέχρι και 87 εκατομμύρια χρήστες. 

Η υπόθεση είχε πλήξει το κύρος του Facebook, φέρνοντας τον επικεφαλής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της , η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Ο Νάιτζελ Όουκς, ιδρυτής του ομίλου SCL όπου υπάγεται η Cambridge Analytica, επιβεβαίωσε στη Wall Street Journal ότι και οι δύο εταιρείες κλείνουν.

Η εφημερίδα ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι η απόφαση ελήφθη επειδή οι εταιρείες χάνουν πελάτες και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξανόμενα δικαστικά έξοδα από την έρευνα για την υπόθεση του Facebook.