Ο δράστης της σύλληψης ομήρων σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ στη νότια Γαλλία σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι στις γαλλικές αρχές, καθώς ένοπλος που δήλωνε οπαδός του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ γεμάτο κόσμο. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην Καρκασόν, πόλη μεταξύ του Μονπελιέ και της Τουλούζης, στα νότια της χώρας.

Ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, φέρεται να είναι ο δράστης της σύλληψης ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο, πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά, ανέφερε η πηγή αυτή, προσθέτοντας πως η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται.

Ο άνδρας που συνέλαβε ομήρους στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ φέρεται επίσης να τραυμάτισε στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS στην κοντινή πόλη Καρκασόν λίγο νωρίτερα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν μεταβαίνει στην Τρεμπ.  Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει ότι έχουν τραυματιστεί 12 άτομα.  

Το σούπερ μάρκετ περικυκλώθηκε από δεκάδες αστυνομικούς, ακόμα και τρία ελικόπτερα έσπευσαν για περιπολία στην περιοχή. Για «σοβαρό περιστατικό» μίλησε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. 

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ένοπλη περιπολία στην περιοχή. Ο δράστης τούς πλησίασε με το ΙΧ του και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός. Ο ίδιος στη συνέχεια οχυρώθηκε στο σούπερ μάρκετ, όπου φώναξε συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, όπως και «ο θεός είναι μεγάλος». Είχε μαζί του μαχαίρι, όπλο και χειροβομβίδες. 

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, νεκρός είναι ένας υπάλληλος της επιχείρησης, ενώ οι πελάτες απομακρύνθηκαν και ο δράστης παραμένει στο εσωτερικό με έναν αστυνομικό.

Εντύπωση προκαλεί και το Tweet που έχει ανέβει στον δικτυακό τόπο της γαλλικής κυβέρνησης, το οποίο καλεί τους πολίτες της περιοχής να αποφεύγουν το σημείο, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών και να μην προχωρούν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.