Ένα ασυνήθιστα ειδεχθές έγκλημα έχει συγκλονίσει την Γερμανία: Η αποκεφαλισμένη σορός ενός άστεγου βρέθηκε στο κεντρικό νεκροταφείο της πόλης Κόμπλεντζ (κεντροδυτικά), με την τοπική αστυνομία να έχει τεθεί σε συναγερμό. 

Το φρικτό περιστατικό σημειώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και η αστυνομία της πόλης την Πέμπτη ανακοίνωσε πως δίνει αμοιβή 10.000 ευρώ για όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη.

Θύμα ήταν ο 59χρονος Γκερντ Μίχαελ Στράτεν, ο οποίος ζούσε στον δρόμο εδώ και περίπου 20 χρόνια -και η ιστορία του οποίου βρίσκεται σήμερα σε κάθε γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αστυνομία, ο Στράτεν φρόντιζε επιμελώς να μείνει μακριά από την κατάχρηση αλκοόλ ή ναρκωτικών, δεν συνήθιζε να κάνει παρέα με άλλους αστέγους και περνούσε συχνά χρόνο σε καφετέριες διαβάζονας αμέριμνα εφημερίδα. Έβγαζε τα προς το ζην μαζεύοντας και επιστρέφοντας μπουκάλια. 

Η αστυνομία του Κομπλέντς ανέφερε στην σχετική συνέντευξη Τύπου πως ζητά πληροφορίες συγκεκριμένα για ενδεχόμενες διαφορές που μπορεί να είχε τις τελευταίες ημέρες ο Στράτεν. Στην υπόθεση, διευκρινίστηκε, έχει αφοσιωθεί 35μελής ομάδα αστυνομικών.