Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία έκαναν αντάρτες του PKK. Για αρκετή ώρα γίνονταν μάχες και το περιστατικό θεωρείται πολύ σοβαρό αφού είναι στο πλαίσιο των αντιποίνων από του Κούρδους για την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν στην Αφρίν αλλά και τις επιχειρήσεις που κάνει και στο έδαφός της.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι Τούρκοι στρατιώτες και επτά τραυματίστηκαν. Η επίθεση έγινε σε βάση του τουρκικού στρατού στην επαρχία Σιίρτ, στα νoτιοανατολικά της Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές ασφάλειας. Στην περιοχή υπάρχουν επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον του PKK.

Η επίθεση χαρακτηρίζεται ως αντίποινα στην τουρκική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου και από την πρώτη στιγμή ο Ερντογάν και οι στρατιωτικές του δυνάμεις είχαν τη στήριξη του FSA. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι το YPG είναι προέκταση του PΚΚ. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν την Αφρίν στις 17 Μαρτίου.

Ο Salih Muslim, Κούρδος αξιωματούχος που ζει εξόριστος στην Ευρώπη, είχε δηλώσει ότι η αναχώρηση των μαχητών από την Αφρίν δεν σημαίνει ότι η οργάνωσή του έχει καταθέσει τα όπλα. «Η μάχη θα συνεχιστεί» έγραψε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι ο κουρδικός λαός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα πιστεύω του.