Ο ποδοσφαιρικός αγώνας το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρόμα ήταν αθλητικό θέαμα που ξεπέρασε τα σύνορα της ευρωπαϊκής ηπείρου και καλύφθηκε, μεταξύ άλλων, και από την ιρανική κρατική τηλεόραση (συγκεκριμένα, από το τρίτο της δορυφορικό πρόγραμμα). 

Βέβαια, όταν έφτασε η ώρα του σχολιασμού, στο πλάνο βρισκόταν φαρδύ πλατύ το έμβλημα της Ρόμα. Εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ιρανική παραγωγή: Μήπως η εικόνα ήταν πολύ προκλητική;

Το έμβλημα της Ρόμα είναι το ίδιο με το έμβλημα της Αιώνιας Πόλης: Η μυθική «Λύκαινα του Καπιτωλίου» που θηλάζει τα αδέρφια Ρώμυλο και Ρέμο (ο πρώτος θεωρείται ο ιδρυτής και πρώτος βασιλιάς της Ρώμης). 

Για να είναι λοιπόν σίγουρη η ιρανική παραγωγή, θόλωσε το σημείο εκείνο του εμβλήματος που «φαίνονταν» (απεικονίζονταν) οι μαστοί της λύκαινας. 

Το περιστατικό δεν διέφυγε της προσοχής ούτε των ξένων ΜΜΕ (όπως του βρετανικού BBC) ούτε φυσικά των ιταλικών. Η Repubblica σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Ίσως να το έκαναν ανταποδίδοντας την απόφαση του ιταλικού κράτους τρία χρόνια πριν να καλύψει τα (γυμνά) αγάλματα στο Καπιτώλιο κατά την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου». 

Και κλείνει με το σχόλιο Ιρανού δημοσιογράφου που εργάζεται στο εξωτερικό: «Για 3.000 χρόνια, ο Ρώμυλος κι ο Ρέμος στερούνταν το μητρικό γάλα, τώρα η ιρανική τηλεόραση τους στέρησε και το γάλα της λύκαινας».