Η αστυνομία του Καναδά επιβεβαίωσε το τραγικό δυστύχημα με τους 14 νεκρούς μετά τη σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα νέων του χόκεϊ Humboldt Broncos με φορτηγό.

Τα μέλη της ομάδας νέων του χόκεϊ Ηumboldt Broncos ταξίδευαν σε αυτοκινητόδρομο βόρεια του Τίσντεϊλ στην επαρχία Σασκάτσουαν για ένα παιχνίδι play off με τους Nipawin Hawks, όταν το λεωφορείο τους συγκρούστηκε με το φορτηγό γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) το απόγευμα της Παρασκευής.

Από τους 28 επιβαίνοντες στο λεωφορείο σκοτώθηκαν οι 14 -μεταξύ των οποίων και ο οδηγός- ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: "Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνούν αυτοί οι γονείς και η καρδιά μου είναι μαζί με όλους όσους πλήττονται από αυτή την τρομερή τραγωδία, στην κοινότητα Humboldt και πέραν αυτής."

Οι παίκτες της ομάδας νέων του χόκεϊ Ηumboldt Broncos είναι ηλικίας από 16 έως και 21 ετών. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στοιχεία για την ταυτότητα των θυμάτων.

"Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες των παικτών και των υπολοίπων μελών της ομάδας. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη απώλεια" ανέφερε σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ομάδας.

Πηγή: bbc.com

Πηγή ΦΩΤΟ: Daily Mail, CTV, CKOM