Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με αφορμή τις πληροφορίες για χημική επίθεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Γούτα της Συρίας, που κόστισαν τη ζωή σε απροσδιόριστο μέχρι στιγμής αριθμό πολιτών στη Ντούμα, όπως ανάμεσα στους οποίους, γυναίκες και παιδιά.

Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους συμβούλους εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση σε απάντηση στις νέες πληροφορίες για χημική επίθεση σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στην ανατολική Γούτα, στη Συρία.

«Δεν θα απέκλεια κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιτρομοκρατίας Τόμας Μπόσερτ σε συνέντευξη στην εκπομπή "This Week" του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Εξετάζουμε την επίθεση σε αυτό το σημείο», είπε και πρόσθεσε πως οι φωτογραφίες από το συμβάν είναι «φρικτές».

Τραμπ: Ζώο ο Άσαντ, πρέπει να πληρώσει

Επίθεση σε Ρωσία και Ιράν εξαπέλυσε διαδικτυακά ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στους βομβαρδισμούς της Ντούμπα.

«Αυτές οι δύο χώρες είναι υπεύθυνες, γιατί στηρίζουν τον Άσαντ», υπογράμμισε με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

 «Πολλοί νεκροί, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην άμυαλη χημική επίθεση στη Συρία. Η περιοχή της θηριωδίας είναι κλειδωμένη και περικυκλωμένη από τον Συριακό Στρατό, κάνοντάς την εντελώς απρόσιτη στον έξω κόσμο» έγραψε ακόμη ο κ. Τραμπ.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Σύρο πρόεδρο «ζώο» και τόνισε πως «πρέπει να πληρώσει μεγάλο τίμημα».

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος, απηύθυνε έκκληση προκειμένου η διεθνής κοινότητα να αποκτήσει πρόσβαση στη Συρία και να προσφέρει την αναγκαία ιατρική περίθαλψη στους αμάχους.