Τη συγκατάθεση του υπουργικού της συμβουλίου για εμπλοκή της Βρετανίας σε στρατιωτική δράση στη Συρία αναμένεται να ζητήσει η Τερέζα Μέι.  

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα προεδρεύσει έκτακτου «πολεμικού υπουργικού συμβουλίου» σήμερα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να μετάσχει στη στρατιωτική δράση που αναμένεται να αναλάβουν ΗΠΑ και Γαλλία εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και ειδικά εναντίον των υποδομών τους για την κατασκευή χημικών όπλων. 

Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Μέι δεν πρόκειται να ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου για την εμπλοκή των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων στα επικείμενα πλήγματα στη Συρία, διότι θέλει να αναληφθεί δράση γρήγορα.  

Αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν, με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να επισημαίνει χθες ότι θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη των βουλευτών για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.  

«Αυτό υποστηρίζω εδώ και πολλά, πολλά χρόνια στη Βουλή», είπε. «Προφανώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, προφανώς θα πρέπει να υπάρξει τώρα μια απαίτηση για μια πολιτική διαδικασία τερματισμού του πολέμου στη Συρία.

Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια περαιτέρω κλιμάκωση». Αλλά και ο ηγέτης των Φιλελευθέρων σερ Βινς Κέιμπλ απαίτησε από την κυβέρνηση «να παρουσιάσει τους στόχους οιασδήποτε προτεινόμενης δράσης στο κοινοβούλιο», αν και τόνισε ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ παραβίασε «μια σαφή κόκκινη γραμμή» με την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα.