Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε σήμερα με συμβούλους του για την κατάσταση στη Συρία και «δεν ελήφθη καμία τελική απόφαση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε για να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον για να απαντήσει στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνομιλήσει αργότερα με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τους συμβούλους του και «πολύ σύντομα» θα λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει με τη Συρία.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τραμπ ανάρτησε ένα απειλητικό tweet στο οποίο ανέφερε: «Ετοιμάσου, Ρωσία, διότι θα έρθουν, ωραίοι και καινούριοι και "έξυπνοι" πύραυλοι». Για να επανέλθει σήμερα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας.