Τηλεφώνημα δέχτηκε χθες από τον επικεφαλής του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Χ.Ακάρ, και μάλιστα περισσότερες από δύο φορές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το χαμό του Σμηναγού (Ι) Γιώργου Μπαλταδώρου στο Αιγαίο.

Τα τηλεφωνήματα του Τούρκου Αρχηγού πραγματοποιήθηκαν χθες, αλλά σε κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να απαντήσει ο Έλληνας Αρχηγός, καθώς αρχικώς ήταν για περισσότερες από δύο ώρες στη 18η συνάντηση της Επιτροπής Ανωτάτου Επιπέδου Ελλάδος – ΗΠΑ για τα αμυντικά θέματα, που συνεδρίασε χθες στο ΥΠΕΘΑ, ενώ αργότερα ήταν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, όπου παρακολουθούσε όλη την προσπάθεια για την περισυλλογή τμημάτων του αεροσκάφους και της «σορού» του ηρωικού Σμηναγού.

Ακριβώς για τους λόγους αυτούς, ο Έλληνας Αρχηγός δεν μπόρεσε να απαντήσει οπότε και ο Τούρκος ομόλογός του εξέφρασε τη λύπη του προς αυτόν με σχετικό μήνυμα.

Η επικοινωνία αυτή μεταξύ των δύο Αρχηγών πρόκειται να γίνει – συμφώνως με τις πληροφορίες – σήμερα με πρωτοβουλία του Ναυάρχου Αποστολάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αρχηγών ήταν στις αρχές Μαρτίου με αφορμή – τότε – τη σύλληψη των δύο στελεχών του Στρατού μας από τους Τούρκους στον Έβρο.